LIFEHUB Εναλλακτικές θεραπείες. Γνωρίστε την Ομάδα μας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, ΦΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΚΑΟ – ΚΑΦΕ

lifehub-fysikes-syntages-10

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, ΦΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΚΑΟ – ΚΑΦΕ

 

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικές λύσεις για καφέ το πρωί.

Theobroma , το λατινικό όνομα για το κακάο, μεταφράζεται σε τροφή των θεών. Το πολύτιμο κακάο πιστεύεται ότι μεταδίδει τη σοφία και τη δύναμη στους ανθρώπους από τούς Μάγια και χρησιμοποιήθηκε σαν τελετουργικό ποτό σε τελετές γάμου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως μια μορφή νομίσματος στην αυτοκρατορία των Αζτέκων, και διαπραγματεύονταν  κρυφά 100 χρόνια στην Ισπανία, και τελικά θεωρείται βασική τροφή στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πικάντικη συνταγή κακάο-καφέ

Για  2-4 άτομα

  • 1/4 φλιτζανιού οργανική ψημένη  σκόνη κακάο
  • 2-4 κουταλάκια οργανική αποξηραμένη ρίζα τζίντζερ ή σκόνη ρίζας
  • 15-25 οργανικούς  σπόρους κάρδαμο
  • 2 κουταλάκια Τσάι

Οδηγίες:

  1. Τοποθετήστε το 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο στην τσαγιέρα με το τζίντζερ και τους σπόρους του κάρδαμου και το τσάι.
  2. Χρησιμοποιήστε  μεγαλύτερες  ποσότητες, αν σας αρέσει μια ιδιαίτερα πικάντικη γεύση.
  3. Γεμίστε με καυτό νερό την τσαγιέρα Αφήστε για πέντε λεπτά.
  4. Σουρώστε  και σερβίρετε!
  5. Προαιρετικά: Εγώ το δικό μου το προτιμώ με μια πρέζα ακατέργαστης ζάχαρης, η οποία  βοηθά να αναδείξει τις πικάντικες νότες που αγαπώ τόσο πολύ. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με την επιλογή σας, με γάλα και γλυκαντικές ουσίες.

 

Κανέλα κακάο-καφέ συνταγή

  • Για  2-4 άτομα
  • 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο ψημένο  οργανικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού οργανική γλυκιά κανέλα σε σκόνη
  • 1 οργανικό ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  •  τρίφτης για το μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

  1. Θερμάνετε 1 λίτρο  νερού σε ένα βραστήρα.
  2.  Ετοιμάστε το φίλτρο
  3. Τοποθετήστε το κακάο και την κανέλα στο φίλτρο
  4. Βρέξτε ολόκληρο το φίλτρο.
  5. Σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό πάνω στην σκόνη κακάο, φροντίζοντας να χύνεται στο κέντρο του φίλτρου.
  6. Περιμένετε  το νερό να στάξει αργά μέσα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά.
  7. Ρίξτε το σε κούπα και από πάνω  λίγο φρέσκο ​​τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  8. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο κοντά στο κακάο-καφέ, και θα σας θυμίζει περισσότερο καφέ από το ζεστό κακάο.

Απολαύστε το!

photo  ecosalon

 

Χρίστος Καψάλης

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NewsletterΕΓΓΡΑΦΗ